samen bouwen aan veiligheid
 

(Bestuurlijke) Training sociale calamiteiten en crisismanagement

Een training voor directies en besturen van overheden, instellingen en bedrijven waarbij de nadruk ligt op (sociale) calamiteiten. Door realistische scenario’s, toegespitst op de organisatie, wordt kennisgemaakt met crisismanagement.

Programma
Tijdens de training maken we gebruik van realistische scenario’s. Daarbij krijgt het team dilemma’s voorgelegd waardoor er op een interactieve wijze getraind wordt en waarbij het  belang is dat het team alle voor- en nadelen van een keuze afweegt. Daarbij kan advies gevraagd worden aan alle teamleden en leert het team zijn krachten kennen. Bij deze dilemma’s spelen publieke opinie en maatschappelijke onrust en social media een belangrijke rol waardoor de training een realistisch en uniek karakter heeft.

In de training leert u bestuurlijke dilemma’s te herkennen, (sociale) crisissituaties duiding te geven en onderbouwde beslissingen onder tijdsdruk te nemen.​​

Na de training bespreekt het team onder begeleiding de uitkomsten en ervaringen. Daarnaast kan het team inzichten uitwisselen en afwegingen spiegelen aan eerdere crisiservaringen of aan specifieke afspraken in de eigen organisatie.​

Als een van de uitkomsten van de training wordt stil gestaan bij en (maatwerk) sociaal calamiteitenprotocol; hoe kan het protocol voor de organisatie werken; welke dilemma's kunnen beantwoord worden in zo'n protocol en hoe werkt het?

Hoe gaan we dat doen?
Tijdens een korte voorbereiding krijgen we zicht op het niveau van crisismanagement binnen uw organisatie en stellen we specifieke leerdoelen vast. Afhankelijk van de behoefte en de startkennis van de deelnemers wordt de training vormgegeven.

Afhankelijk van de behoefte helpen wij bij het opstellen van een (sociale) calamiteitenprotocol. Dit doen we door directe begeleiding 'on the job' en zorgen voor goede implementatie van de plannen en protocollen met concrete en op maat gemaakte procedures die direct toepasbaar zijn.

Voorkennis, ervaring e.d.
Voor de training is geen specifieke voorkennis vereist. De deelnemers hebben een bestuurlijke- leidinggevende of managementfunctie.

Samenvatting
Bestuurlijke training sociale calamiteiten en crisismanagement

Doelgroep
directies en besturen van overheden, instellingen en bedrijven

Datum en duur
1 dagdeel (excl. voorbereiding)

Locatie
In overleg/nader te bepalen

    

Prijs
Prijs is op aanvraag beschikbaar

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.